Sunday, August 14, 2011

Talking to The MoOn-Bruno Mars

Salah seorang penyanyi kegemaran aku adalah Bruno Mars..Aku sangat-sangat meminati suara dia yang merdu dan mendayu itu..Antara lagu-lagu dia yang menjadi kegemaran aku atau  lebih tepat lagi kegilaan aku adalah "Talking to the moon", "Grenade", "Billionair","Marry you","Nothin on you", dan juga "just the way you are"....tajuk post nie pun memang talking to the moon kan, so sekarang nie dalam mood lagu itu lah..sampai ringtone telefon aku pun guna lagu itu..muhahahha....i'm crazy over him...

i know you somewhere out there..
somewhere far away..
i want you back..
i want you back..

my neighbour think im crazy..
but the dont understand..
you all i have..
you all i have..

at night when the smoon light up on my room,
i sit by myself..
talking to the moon..
tryin to get to you...
in hopes you are on the other side,
talking to me to..
or am i a fool,
who sit alone,
talking to the moon.........sambung lah sendiri..hehehehhe

Friday, August 12, 2011

Khabarku hari ini

Hari ini sepanjang hari aku mengalami cirit birit, entah apa yang ku salah makan sehingga mengalami cirit birit ditambah dengan senggugut yang amat..dari malam semalam lagi sakit ini melanda dan Alhamdulillah malam ini sakit itu sudah beransur reda. Suasana malam ini amat sejuk dan rasa sejuk itu menyengat sehingga ke tulang. ish3, nape malam ini ayat disusun semacam je..hihihihi.
       Oklah, beta dah janji nak cerita sesuatu kan2(tanyeku pada diri sendiri)..Yes, ini pengalaman yang paling tidak bioleh dilupakan sepanjang aku praktikal di UTeM,melaka. Aku dan kawanku dimarahi @ dengan kata lain di sound oleh orang dipejabat itu!! wah2, memang terasa la time kena marah tu..
Watak :Orang yang marah kita orang tue lelaki lembut yang berminat pada lelaki(oops, sory Mr Z i bocor rahsia u disini). jawatan dia hanya penolong pendaftar di pejabat itu dan tiada kena mengena dengan kami yang praktikal di situ atau lebih tepat tiada hak diatas sikap kami disitu.
Alkisahnya, dalam pukul 10.30 pagi aku dan kawanku masuk pejabat setelah kluar minum pagi berdua (ours mistake). Sebelum itu, mr Z tu lalu di pejabat aku dan tengok meja aku serta kawan aku kosong. Bila dia tanya pada staff2 kat situ kita orang mana, of coz la dia orang tak tahu sebab kami kluar tak cakap ngan orang lain sebab bos kami tak ade time tu ( so what??). Apa lagi siap mengamuk lagi dia kat situ dan dia pesan dekat sorang lagi budak praktikal kat situ yang dia nak jumpa kami di pejabat die.
Sampai je kami kat opis die, dengan muka dia yang ntah apa2 tue berlakon stress dengan kerja dia. Suddenly, dia tanya kami tanpa menyuruh kami duduk..
"you all pergi mana?"
aku: pergi makan...

Mr Z tanpa segan silu terus membebel bebel pada kami...
"yang u berlagak sangat ni kenapa, u ingat u ni pegawai ker nak keluar makan sesuka hati. U ingat u ade degree u boleh berlagak lah. i tak heran lah dengan degree u. Dahlah u tak hormat staff2 kat sini, ramai yang mengadu kat i sebelum2 ini..i tahan je dulu. hari ini i rasa u dah melampau sangat tau!. Tak pernah i marah student praktikal sebelum ini tau!. U ingat u nak lulus dengan dengan perangai camni..jangan harap lah. i boleh hantar surat pada Universiti u all untuk mengadu sikap u yang teruk disini. satu lagi, jangan harap i nak luluskan elaun u nanti. Dahlah asyik main FB dan baca surat khabar je dekat opis nie...bla...bla..bla..bla..."

Dengan muka yang amat bersalah terus kami minta maaf dan keluar dari opis dia.
Satu Opis dia dengan kami kena marah time tu, malu ada takut pun ada..yelah diugut nak gagalkan..matilah kami. Lepas kejadian itu, aku adalah sms salah sorang staff di pejabat aku (abg D) dan cakap pasal hal yang berlaku. Aku memang tak ade niat nak mengadu pada bos kami. Nanti di cop kaki mengadu plak. Tapi rupa2 nya, abg D cakap dengan bos kami hal yang kami dimarahi itu. Hohoho..naseb baik bos backup kami terasa diri ini dihargai...hik3...Thank En A..Last2, En A (bos no 2 kami) pergi jumpa bos kepada Mr Z tadi dan bincang hal ini. Dan bos kepada Mr Z warning dia balik...Yes We r the winner!!!
Lepas daripada kejadian itu..kami dengan bangganya masih tidak serik untuk keluar minum waktu pagi...har3....Eksyen kan kami....

Oklah, that all for tonight....=)..peace no war!!

Thursday, August 11, 2011

Aku hadir setelah sekian lama

Hati aku amat rindu untuk bercerita aktiviti harian atau peristiwa yang aku alami di blog ini. Agak lama aku tidak berceloteh disini. Alhamdulillah sudah hari ke 11 kita berpuasa pada hari ini, masih belum terlambat untuk aku mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan Al Mubarak buat seluruh umat islam di dunia ini. Semoga kita memperolehi berkat sepanjang bulan yang mulia ini.
Hampir dua minggu juga aku menjadi pengganggur kehormat di rumah..huhuhu..bukan lah pengganggur sangat, sebab aku baru sahaja tamat menjalani latihan industri di Utem pada 29 julai 2011 yang lalu. So, sebelum mohon kerja sedap juga goyang kaki di rumah (dalam hati rasa macam terdesak nak kerja je). Ramai juga kawan2 aku yang sudah mendapat pekerjaan samada ditempat praktikal mereka mahupun di tempat yang berlainan. Skop kerja kejuruteraan awam amat meluas dan aku merasa sangat-sangat kerdil saat praktikal kerana masih banyak perkara yang perlu aku belajar selok belok untuk menjadi jurutera yang berjaya.
Banyak cerita ingin dikongsikan bersama sesiapa yang sudi membaca catatan aku disini dan sekadar aku meluahkan apa yang terbuku dihati. oklah...aku undur diri dulu untuk post kali ini. Hopefully selepas ini aku makin rajin untuk selalu update di blog kesayangan aku ini..bubye 2 myself.

Sunday, June 19, 2011

my Life

Dah masuk sebulan aku praktikal dekat UTeM...suasana tempat kerja memang best sebab abang-abang di pejabat tue semua sporting-sporting dan masuk air macam aku. So, time tak ade kerja aku boleh lah lepak-lepak sambil melayan lawak-lawak bodoh dengan abang-abang tue semua. Penyelia aka bos aku pun baik and still muda lagi. Tapi kerja kat situ tak banyak yang aku boleh belajar sebab semua bangunan dah siap dalam UTeM tue so aku tak boleh nak aplikasikan Civil engineering yang aku belajar kat situ. Just ada satu projek kecil yang sedang dijalankan dan ada 2 projek sakit yang tengah nak di siapkan. Tapi dari situ aku still boleh belajar lagi lah daripada tak dapat apa-apa langsing kan..huhuhu.tinggal lagi sebulan 2 minggu untuk aku habiskan tempoh praktikal aku kat situ, rasa sedih pun ada..=((.
Lepas habis praktikal ini aku kena terus cuba nasib untuk kerja plak...wish me all the best.

Sunday, May 29, 2011

Sudah seminggu aku praktikal....ape cer??

Lamanya aku tak menulis catatan aku kat sini, hurm semenjak praktikal 23/5 aritu aku asyik tido awal je. Tak ada masa sangat untuk bersosial dekat blog nie. Dah lama jugak lah aku tidak menjalankan aktiviti blog walking menjelajah blog-blog yang aku biasa singgah. Yela balik kerja sampai rumah kakak aku ni dah dekat pukul 6. Mandi-mandi+rehat-rehat sikit+makan malam= selepas solat isyak terus terbungkam atas katil. Padahal bukan penat sangat badan, tapi mungkin sebab berada kat luar rumah separuh hari menyebabkan minda aku mempengaruhi badan dan menyatakan badan aku penat dan perlu tidur awal untuk bangun awak esok harinya...hahhaha..hebat tak konsep pemikiran aku yang cetek nie??..
Dalam seminggu aku praktikal ni, tak banyak lagi yang aku dapat belajar. Just sikit-sikit dan aku punyai banyak masa untuk ber FB di tempat kerja aku tue..hahaha..best kan. Masing-masing sibuk dengan kerja masing-masing, so aku dengan sorang lagi kawan aku yang praktikal kat situ kena pandai-pandai cari peluang untuk belajar daripada dia orang. Semua kat situ baik-baik, tapi aku je yang kurang pandai ambil kesempatan untuk kaut ilmu dari mereka semua. Penyelia aku lagilah sibuk, yela bos katekan..Apa-apa pun aku suka tempat aku praktikal sekarang nie. Hope everything is okey  untill aku tamatkan latihan industri aku kat situ.amin.

Wednesday, May 18, 2011

Fasha sandha Dan jejai kembali bertaut??

Apa nak jadi lah dengan dia orang berdua nie?kejap bercinta pastu putus, lepas tue  bercinta balik tup2 putus balik dan latest ni diaorang dikatakan bercinta kembali. Ada yang kata nora danish penyebab bekas suaminya jejai dan fasha sandha tu putus. Tapi dalam paper metro semalam si nora danish ini mengakui sedang bercinta tapi tidak dinyatakan siapa yang bertuah itu. Emak  fasha sandha ini pun ada mengeluarkan kenyataan bahawa dia sudah tidak ambil pusing hubungan anaknya dengan jejai kerana dari dulu sampailah sekarang dia tidak pernah merestui hubungan mereka berdua. Bagi dia, dia mengharapkan anaknya fasha mendapat pasangan yang lebih baik dan sesuai untuk dijadikan suami. Kahwin jelah cik fasha sandha yang jelita oii, habis cerita. Apa-apa pun, all the best guys..hehehehe.





saat bahagia

"gambar lama"

Monday, May 16, 2011

shahir tolak cinta rozita che wan??

Yes!!!hahahaha....nape aku yang bergumbira. Tak bersebab pun sebenarnya. Tadi ada baca paper pasal shahir yang mengeluarkan kenyataan bahawa dia dan rozita che wan langsung tiada hubungan cinta seperti yang disiarkan akhbar sebelum ini. Tapi artis nie selalu je buat ayat cam gitu tapi last-last buat pengakuan berani mati...kami akan kahwen!!hohohoho. Apa-apa pun aku rasa macam kurang cocok je kalau dia orang betul-betul bercinta macam komen aku di entry sebelum ini. Yelah walaupun rozita che wan janda yang cantik dan bergetah lagi, tapi ibarat emak dengan anak jelah dengan si shahir tu.Dah lah tak nak komen panjang-panjang karang ada jugak yang kena simbah dengan asid macam yang tengah melanda KL sekarang nie kes simbah asid berlarutan. Apa-apa je orang zaman sekarang nie..chow dulu..

Sunday, May 15, 2011

Selamat Hari Guru Kepada semua tenaga pengajar seluruh dunia

16 mei adalah hari guru yang sentiasa disambut untuk meraikan guru-guru yang banyak berjasa kepada kita dan negara. Tanpa guru tidak mungkin wujudnya seorang menteri, perdana menteri, tentera dan sebagainya. Oleh itu kita haruslah menghargai jasa mereka dan berterima kasih di atas ilmu yang telah dicurahkan oleh mereka kepada kita.
Kepada semua guru-guru Tadika Sntng, Sek.Ren. Kg.Sntng, Sek.Men.Keb.Durian Mas, MRSM KT dan pensyarah-pensyarah di KMPP dan UTHM saya ingin mengucapkan selamat hari guru dan jutaan terima kasih di atas segala jasa cikgu selama ini. Tanpa guru siapalah saya hari ini.
Cikgu yang paling saya ingati dan sayangi adalah Pn.Norazlini bt Ali iaitu cikgu sekolah rendah saya yang merupakan guru kelas sayaselama 3 tahun kalau tak silap. Semoga guru-guru sentiasa mencurahkan ilmu kepada kami tanpa jemu...Akhir kata "Selamat Hari Guru".

Merancang masa depan...

Menghitung hari menjadi manusia yang bekerjaya. Dah tak sabar nak menempuh alam pekerjaan dan ada duit poket sendiri, kereta sendiri, keluarga sendiri dan rumah sendiri. Macam mana lah aku dalam tempoh 5 tahun akan datang ye? Itu pun kalau umur aku masih panjang lah kan, ajal maut di tangan Allah S.W.T. Macam-macam yang dah berputar dalam otak aku kalau aku dah bekerja dan punya pendapatan sendiri. Nak buat itu, nak buat ini, ini dan ini,...hahhahaha. Harap-harap dapatlah kerja yang menjamin masa depan dan mampu memberi aku kesenangan walaupun bukan kemewahan. Nak balas jasa mak dan ayah lagi (itu yang paling penting). Aku doakan semoga Allah S.W.T sentiasa melindungi aku daripada menjadi anak yang derhaka suatu hari nanti. Yelah kan, banyak kisah-kisah sekarang tentang anak-anak lupakan mak ayah apabila dah berjaya. Buang keluarga, jadi sombong dan bagai lagilah.
 Tapi first of all, mestilah nak kena habiskan tempoh praktikal selama 2 bulan ini dulu dan konvo bulan 10 ini. Kahwin?? hurm, Bila dah ada calon yang sesuai leh lah kahwin...hehehehe.

Lu Langsi Lu Mati!!

Tadi baru je menonton wayang cerita Kongsi lakonan sam yang cakap dielek kelantan tue. Bagi aku ceritanya biasa2 aje, just ada aksi sikit-sikit dan lawak lah jugak. Tapi yang paling aku tak suke bila ada persoalan yang cerita tadi tak rungkaikan. Benci betul tengok cerita tergantung camtue. Itu pendapat akulah, tapi ada je orang yang sama panggung dengan aku tergelak bagai orang gila time tengok cerita tadi tue..Apa-apa pun thank to my adik,yanie yang belanje kakakmu ini tengok wayang tadi dan tidak lupa juga pada kawannya yang belanja makan tadi..i,m sorry kakak tak kerja lagi,so tak mampu nak belanja..hehehehe.

Wednesday, May 11, 2011

Anak sendiri di anak tirikan??

Kenapa kadang-kadang berlaku kes anak sendiri di anak tirikan? Aku pelik dengan segelintir sikap manusia yang hilang sifat penyanyang dalam diri mereka terutamanya terhadap anak sendiri. Adakan tekanan hidup yang menjadikan mereka bersikap begitu? Aku bercakap tentang perkara biasa yang terjadi di mana-mana tanpa menujukan buat siapa-siapa. Tapi siapa yang makan cili dia yang terasa pedas kan!! Anak adalah anugerah Allah S.W.T yang tak terhingga kepada setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga. Dan sudah semestinya menjadi tanggungjawab kepada setiap ibu bapa untuk mendidik anak-anak mereka dengan sempurna dan memberikan sepenuh kasih sayang kepada anak mereka. Ini tidak, ada yang sanggup mendera anak sendiri bahkan melayan anak-anak sendiri seperti anak ini menyusahkan mereka dan membebankan mereka. Padahal anak adalah rezeki dari Allah yang tidak terhingga kepada mereka.
Aku bukan apa, cuma sedih melihat nasib anak-anak yang kurang mendapat kasih sayang yang sempurna daripada kedua ibu bapa mereka terutamanya dari keluarga yang bercerai berai.  Kadang-kadang ada ibu yang sanggup memaki- maki anak mereka walaupun anaknya melakukan kesalahan yang kecil sahaja. Dan lebih mengecewakan jika mereka sanggup memaki anak sendiri dengan mengatakan anak kandung mereka itu sebagai anak pungut!!! Ya, Allah kau bukakanlah pintu hati semua ibu bapa di dunia ini untuk terus menyayangi anak-anak mereka dan menjaga mereka dengan baik.amin...:'(

Tuesday, May 10, 2011

Sudah Mengandung 3 minggu..=)

Eh2, bukan aku yang mengandung lah. Aku mana kahwin lagi so haram kalau mengandung sekarang, yelah nanti jadi mengandung anak luar nikah plak..ish3,minta dijauhkan. Berita gembira yang aku nak kongsikan bersama ini adalah pasal Adelia isteri baru Pasha ungu yang sudah mengandung masuk minggu ke 3. Kira bunting pelamin lah kot sebab dia orang baru kahwin pada  27/3/2011 yang ada aku buat entri pasal perkahwainan dia orang sebelum ini. Tahniah buat kamu berdua...=).

Berat Hati Meninggalkan UTHM selepas 4 tahun..

Aku orang pertama balik kampung berbanding budak2 rumah sewa aku yang lain. Yelah paper aku last hari jumaat pukul 11.30 a.m pada 6/5/11 dan keluarga aku sampai dekat rumah sewa aku di parit raja dalam pukul12.00 p.m pada 6/5/11 pada saat aku keluar dewan exam diorang dah nak sampai rumah sewa aku. Tak sempat aku nak bermesra-mesraan dengan kawan-kawan serumah aku dulu sebelum balik. First2 aku langsung tak  ade rasa nak menangis time peluk sorang2 kawan aku, tapi tibe2 sorang budak rumah yang aku panggil ina nie menangis lah plak. Aku terus rasa sebak n time tue jugak aku nangis. Tapi disebabkan malu ngan family, maka aku pergi masuk bilik kejap untuk kesat air mata yang masih bersisa itu.
Serius aku terasa rindu sangat dengan kawan-kawan seperjuangan aku di UTHM tue terutamanya my lovely housemate. Harap-harap konvo dalam bulan 10 nanti kita boleh jumpa lagi ye kawan-kawan. Saat jari-jemari ku menulis coretan rasa ini, hati rasa sayu sangat-sangat sebab terasa bagaikan kehilangan sesuatu yang amat berharga dalam kehidupan ini. 4 tahun kita sering bersama walaupun kadang-kadang ada perselisahan yang berlaku, tapi kita semakin rapat dan bertambah erat..Buat rakan-rakan kesayanganku Shakira, Ain, Syira, Leen, Ina, Pipah dan Za, aku doakan korang berjaya menempuh kehidupan diluar sana dan jangan lupakan aku ye....=))

Sunday, May 1, 2011

Shahir VS Rozita Che wan


Hadduiyyaii...mengapa perlu ada kabahagian dalam perpisahan ini wahai abang shahir...mengapa mesti kamu memilih dia sebagai penggantiku...huhuhuhuu
Sesuai ke kalau Shahir berpacaran dengan Rozita che wan tue??oh, kalau dah jodoh apa salahnya kan..Pedih hati gedikzs ini walaupun ini hanyalah khabar angin atau gosip semata-mata...minah kepoh ini memang mengambil berat dunia artis (tangan ke bahu dengan mata ke atas)..kih3..
Tak ada apa yang nak di komenkan sangat di post petang ini..Hari ini penat mengerjakan ayam2 untuk dibuat bbq malam ini. BBQ terakhir untuk FKAAS batch 2007/201...we will miss this moment forever  =)).

1/5/2011

Aku menulis blog ini tepat pada pukul 1.55 a.m iaitu 1 mei 2011...selamat hari buruh kepada semua warga malaysia!!! Sedih sangat blog ini terpaksa di private kan beberapa hari di atas sebab-sebab tertentu..Rasa nak nenges je..Fasha nak sandhar~~~kihkihkih...Kenapa diprivatekan??Tak perlulah diceritakan cerita yang tak masuk carta box office nie.
Now, tinggal lagi 2 paper final lagi yang perlu aku hadapi..fire2!!! Lepas tue bercuti kejap sebelum masuk praktikal pada tarikh kelahiran aku iaitu 23 mei ini...Nak hadiah!!
Tadi baru lepas tengok konsert AF9 minggu ke 4 dekat utube..aku suka tengok persembahan afif, hazama, lena dan Nera...Juri kate Nera mungkin juara tapi lepas tengok diari af9 petang tadi aku jadi alittle bit menyampah dengan die....huuhuhuuhu..i'm sorry bak kate amir!
Oh, semalam tak sempat nak komen pasal Maharaja lawak kan..yang pastinya Jozan terbaik diikuti man, jambu dan sepah..yang lain tue so-so je termasuk nabil. Mail lambung terbaek..common lah...=))

p/s:lepas nie kena privatekan lagi beberapa hari...sob3..=(

Sunday, April 24, 2011

Pertunangan Ashraf Muslim dan aku....

Pertunangan Ashraf Muslim dan aku hanya tinggal impian sebab ashraf sudah sah menjadi tunang kepada Noor Dayana...sob3..sedihnye...huhuhuu
Aku gurau jelah, tahniah kepada ashraf dan noor dayana semoga dipermudahkan untuk ke jinjing pelamin ye dan kekal hingga ke anak cucu. Ashraf memang kacak giler dengan baju melayu yang dia pakai..nak tengok gambar dia dan tunangnya sila pergi blog beautigul nara ye......Kurang sorang calon suami aku....hehehehe..


Tadi aku baru balik dinner bersama batch aku untuk kali terakhir sebab tak lama lagi kami akan tamat belajar di UTHM terchenta ini. 4 tahun bersama bukan tempoh yang singkat, apa-apa pun cayalah korang semua...meh aku kongsi gambar kami ye.Tapi ada yang tidak join di atas sebab2 tertentu...huhuhuhu..

Tema glamer...=))
~Going to miss u all guy~

Saturday, April 23, 2011

Maharaja Lawak mingggu ke 4

Time kasih sekali lagi kepada guatv yang cepat2 upload maharaja lawak malam ini di youtube...gud bye kepada Alex sebab dah terkeluar. Bagi aku pun persembahan dia tiap-tiap mingu kurang menarik dan tidak  begitu kelakar...huhuhu..Jozan still dapat 5 minggu dari aku minggu ini diikuti nabil, balas, jambu, sepah, man, amir,alex n jehan aku tidak tengok lagi.(macam malas je nak tengok...hahahha)ops,i'm sorry...
Persembahan man malam ni kurang ngetop, mungkin kekurangan idea yang berkaitan tema untuk minggu ini kot..Man wat yang  terbaik minggu depan ye tapi jangan kalahkan Jozan saye...=))...
Harap-harap tema untuk minggu depan biar lagi mencabar supaya peserta dapat pertontonkan idea2 diluar jangkaan yang menarik gitu. Kalau boleh tema lawak yang menggunakan ekpresi dan gaya sahaja...kan best camtu..we will see k..nunite 2 myself...

Thursday, April 21, 2011

Selamat Tinggal.....

No..Yes..No..Yes...Apekebende cik Nora merapu nie...Hari ini berakhirlah sudah penderitaan aku selama setahun. Berhempas pulas memerah keringat aku yang lemah ini untuk menyiapkan projek tahun akhir aku(Final Year Projek atau PSM)...Akhirnya dengan berlalunya present depan panel petang tadi maka tesis aku sudah berjaya..hurrraayyy...yabedabeduu..Siap dapat pujian sikit dari panel tadi"gud presentation katenya"...hehehehe..but weak recomendatation...hahahaha. Aku akan grad bulan 5 ini dan aku kanvo dalam tahun ini. Tapi tinggal lagi nak praktikal dari bulan 5 sampai bulan 7 ini.
Apa yang menjadi persoalan disini adalah--->adakah aku sudah bersedia untuk menempuh alam pekerjaan nanti..OMG am i ready for that?? nak pratikal pun rase berdebor semacam je nie hah...ilmu masih kurang di dada walaupun dah blajo masuk 4 tahun.Apa-apa pun aku nak buat yang terbaik tuk masa depan aku nanti. Wish me luck okes..=))

ini gambor sebelum present tadi, panel datang lambat sikit. Perut dah rasa semacam je sebab berdebor bukan main, tapi last2 lepas abes present rasa happening giler2 lah...


Aku yang duduk dikelilingi classmate ku yang cantik2 semuanye..hehehe

Saturday, April 16, 2011

Maharaja Lawak-jozan terbaik dan.....

Malam tadi terus dapat tengok Maharaja Lawak kat you tube terima kasih pada GuaTv yang cepat benor upload Maharaja Lawak minggu ke 3 malam tadi...persembahan muzikal dari peserta-peserta malam tadi ada yang best dan ada yang kurang menarik tapi jozan tetap terbaik...hahahaha...Kumpulan Jambu aku pun minat tapi untuk persembahan malam tadi kurang menyegat lah. Cuba lagi next week ye. Kalau Nabil aku kurang minat tapi dia punya persembahan malam tadi buat aku pecah perut jugaklah..meh aku listkan peserta-peserta yang aku suka dari first sampai last untuk persembahan malam tadi.
  1. Jozan
  2. Nabil
  3. Sepah
  4. Man
  5. Balas
  6. Jambu
  7. Amir
  8. R2
  9. Jehan
  10. Alex

hehehe....ini carta aku sendiri je...gud luck Jozan.....=))

Monday, April 11, 2011

Fenomena hantu Kak Limah Balik Rumah menjadi-jadi di rumah aku

Hari-hari kat umah aku sekarang ni asyik sebut perkataan ni je "kita bakor2x" + "sape setuju angkat tangan macam ni" + "plawok2x" dan seanteronya....ini semua gara-gara hantu kak limah dan astro first. Sejak kakak aku langgan cerita Hantu kak limah balik rumah dekat astro first, anak saudara aku yang umor 3 tahun asyik nak tengok cerita tue je. Sampaikan mama dia belikan cd cerita itu untuk dia dan paling membosankan dia nak tengok cerita tue sampai 2, 3 kali sehari!!OMG..hahahaha...Kakak aku cerita time ABPBH hari tue yang time johan dengan usop wilca tue naik pentas dia siap kenal lagi dan cakap "hantu kak limah!"..itu budak 3 tahun tue..dasyat betul penangan cerita tue. Kakak-kakak dan abang-abang ipar aku pun sama saje terikut-ikut dengan lawak usop wilca tue ha..huhuuuhu..apatah lagi anak-anak buah aku..Nak tengok lama mana fenomena ini berlarutan...=))

Sunday, April 10, 2011

Lanjutan ulasan pasal Jimmy Shanley..

hurm...siang tadi tengok melodi ada temubual pasal masalah jimmy dan isteri dia. Bila dengar cerita dari mulut jimmy sendiri baru aku faham sikit tentang masalah yang berlaku dalam rumah tangga dia orang(penyibuknya aku!!). Rupa-rupanya masalah rumah tangga jimmy berpunca dari sikap isteri dia yang mungkin sosial kot..tapi aku tak mahu cakap lebih-lebih sebab aku tak ada bukti..huhuhuhu. Tapi melodi ada siarkan gambar yang diblurkan, mungkin isteri dia yang tengah enjoy dengan kawan-kawan dia kot.Kesian plak kat si jimmy ni time dia sebak bila menyebut tentang dia sudah tiada emak dan meminta isteri dia supaya taat pada emak dia. Apa yang buat aku musykil, jimmy ni asyik sebut yang isteri dia lebih penting kan "teman sehidup semati" aka best friend forever(BFF) dia hingga malam pertama kot kalau tak silap jimmy cakap dalam melodi tadi yang isteri dia tinggalkan dia dan balik awal pagi semata-mata untuk bersama dengan BFF dia...Apa-apa pun semoga jimmy dan isteri dia jumpa jalan penyelesaian terbaik buat mereka berdua.

Tuesday, April 5, 2011

Kes Jimmy Shanley dan isteri yang tak berkesudahan

Pagi tadi ada baca paper metro,sinar dan kosmo..ketiga-tiga paper ini ada mengeluarkan cerita pasal mahkamah mengarahkan nursuhaila isteri jimmy untk menjawab kes tuntutan kembali taat yang difailkan oleh jimmy januari tahun ini. Daripada yang aku baca, jimmy ada cerita yang isteri dia ada meminta cerai dalam bulan 11 tahun lepas, tapi jimmy tidak mahu menceraikan isterinya. Mungkin kerana dia masing sayangkan isterinya dan tidak mahu anaknya yang bakal lahir nanti dalam keadaan dia dan isterinya bercerai. Hurm, aku yang sangat penyibuk ni nak sangat tahu kenapa isteri dia mahu bercerai dengan jimmy walaupun tempoh perkahwinan sangat-sangat singkat..Ada siapa-siapa yang tahu??huhuhu..ceritalah sama ana. Kesian kat baby bakal lahir nanti kan...Dalam paper yang aku baca, ada satu ayat tue macam jimmy memperli isteri dia sebab isteri dia pergi umrah tanpa kebenaran dia. Ayat dia lebih kurang macam inilah "sembahyang tue wajib, mentaati suami tue wajib, buat umrah tue sunat""susahlah kalau yang wajib ditinggalkan tapi yang sunat dibuat". So, siapa makan cili dia terasa pedas yo...huhuhuhu.

Gambar di awal perkahwinan mereka.
Nampak bahagia, tapi adakah palsu semata-mata...kita terjah!!hehehehe

Monday, April 4, 2011

Zizan memang terbaik jadi pengacara ABPBH malam tadi

Mesti ramai yang menonton ABPBH semalam masuk wad jantung kan. Sapa setuju angkat tangan macam saya...hahahhaha.Gandingan Zizan, kak engku dan sharifah shahira semalam memang best and buat aku ketawa berdekah-dekan depan tv malam tadi.  Paling yang tak boleh blah time zizan terima anugerah tue, dia buat muka serius tapi serius aku rasa nak gelak tengok muka dia time tue. Ending anugerah untuk ABPBH pun lawak giler bile usop wilca dengan johan naik pentas untuk bacakan pemenang anugerah bintang paling popular. Serius aku memang gelak giler-giler lebih-lebih lagi ramai artis dekat bawah ikut tangan usop wilca yang bergoyang-goyang tue. Time yang sam tolak mak dia sambil tangan mak dia gerak-gerak macam tangan usop tu buat perut aku senak...haish dia orang nie. Pandai je cari bahan untuk melawak yang boleh pecahkan perut aku...Apa-apa pun Sam memang terbaik dan tahniah juga pada farra Fauzana yang menang 2 anugerah malam tadi...

Pasar karat and nasi beriani Batu pahat

Hari sabtu baru-baru ini aku dan lagi 4 budak rumah aku pergi pasar karat dekat batu pahat. First time pergi pasar karat ni walaupun tahu kewujudan pasar ni agak lama tapi baru hari sabtu yang lepas aku berpeluang untuk pergi. Sebelum ini dengar dari mulut orang lain je tentang pasar karat ni. Orang kata kat situ ada orang jual baju-baju terpakai semua. Time dengar tu aku tak ada rasa nak pergi sangat sebab aku kurang sikit dengan baju terpakai ni. Memang aku suka membeli belah baju yang murah-murah tapi baju terpakai bagi aku mungkin pilihan terakhir kot. Tapi perasan ingin melihat keadaan pasar pagi itu buat aku rasa melonjak nak ke sana.So, hari sabtu tu pagi-pagi lagi dalam pukul 9.30 a.m kita orang dah gerak ke sana. Sampai sana nak dapat parking bukan main susah lagi. Pusing punya pusing dapatlah parking dan habuan sekali. Nak tahu apa habuannya--->mestilah kena saman sebab parking merata..huhuhu. Parking agak jauh jugalah, takpe sebab berjalan-jalan punya pasal takde hal lah. Sampai je kat tempat orang menjual kat pasar karat tue kami terus serbu kedai-kedai yang berderet-deret kat situ. Survey punya survey didapati baju-baju kat situ banyak je yang cantik-cantik dan dalam keadaan yang masih sangat baik. Bab harga jangan cakap lah murahnya. Beli sehelai rm3.00 tapi kalau beli dua helai dapat rm5...Terbeliak aku sebab murah sangat, jakun pun ada sebab baju seringgit pun ada. Kalau pandai cari dan pilih korang akan dapat baju atau dress mahupun seluar yang masih cantik dan okey. Niat hati tak adelah nak membeli sangat sebab duit pun tengah kering, tapi bila aje mak cik yang jual kat situ cakap harga baju kat situ dalam area 3 hingga 5 henggit je apa lagi prinsip jimat dah serabai...hahahaha. Masing-masing beli baju yang dirasakan berbaloi-baloi.
Selepas penat pusing-pusing shoping baju terpakai ni, perut mesti kosong kan. Waktu pun dah masuk area pukul 12 tengahari, alang-alang dah ada kat B.pahat ni merasa jugak aku makan nasi beriani yang femes kat sini...Dua hajat kesampaian dalam masa 1 hari..cayalah...Aku beli beriani lauk kambing harganya dalam rm6.60, kawan-kawan aku yang lain semua ambil lauk ayam dan harganya dalam rm5.50. Nasi beriani tu sedap dan banyak plak tue tapi lauk ciput ah sikit..hehehehe.
Sampai je kat rumah kita orang susun baju-baju yang dibeli tadi sebelum ditest dan dibasuh. Sempat jugak snap gambar baju tue. Tapi gambar dekat pasar karat lupa lak nak ambil, sibuk memilih time tu katakan..Jom cekidout..=))
Tarra..baju yang diborong oleh kami berlima

gigih menyusun baju-baju yang dibeli ;)

Friday, April 1, 2011

Life is so complicated

Permasalahan pasti wujud pada semua orang, tidak terlepas pada aku dan keluarga aku. Banyak masalah yang berlaku dalam keluarga aku tapi biarlah perkara ini menjadi rahsia kami sekeluarga sahaja. Mungkin ada yang tahu dan mungkin ada yang tidak tahu. Aku kadang-kadang lebih suka untuk tidak tahu masalah yang berlaku dalam kelaurga kerana kadang-kadang masalah ini menjadi beban diminda. Apa-apa pun setiap permasalahan itu pasti ada penyelesaiannya kan? Cuma bergantung kepada kita bagaimana cara untuk kita mengatasinya. Adakalanya aku bercerita tentang masalah yang ada dalam keluarga aku selagi ianya tidak mengaibkan aku dan keluarga sekadar untuk dijadikan pedoman. Dengan cara bercerita aku dapat meringankan beban yang ditanggung walaupun sekadar berkongsi dengan kawan-kawan atau dengan ahli keluarga sendiri. Dalam banyak-banyak masalah yang berlaku ada satu masalah yang tidak pernah ada penyelesaiannya dalam keluarga aku iaitu berkenaan dengan kakak sulong aku. Dia berkahwin pada usia 20 tahun kot tidak silap aku kemudian ketika anak tunggalnya berusia 3 atau 4 tahun dia bercerai dengan suaminya kerana sudah tiada persefahaman. Sekarang dia sudah berkahwin lain iaitu dengan suami orang. Suami baru dia sudah mempunyai 5 atau 6 orang anak dengan isteri pertama. Lelaki ini juga merupakan kekasih kakak aku sebelum dia berkahwin dengan suami pertamanya itu. Kalau tidak silap aku, perkahwinan dia dengan suami kedua dia ini sudah masuk 2 tahun dan mereka masih tidak dikurniakan anak(atau mungkin merancang). Anak kakak aku dengan suami pertamanya pun sudah masuk darjah 2. Aku paling kasihan dengan anak saudara aku yang ini kerana perceraian emak dan ayahnya memberi kesan kepada dia secara tidak langsung. Ayah kandungnya jarang sekali datang menjenguk dia sedangkan aku rasa dia lebih rapat dengan ayah dia berbanding emaknya iaitu kakak aku. Ayah kandung dia seorang ayah yang baik dengan dia dan jarang berkasar dengan dia sedangkan emak dia selalu marah- marah. Tetapi ayah kandung dia pun sudah mempunyai keluarga baru dan mempunyai seorang anak tiri dan baru mendapat anak bersama isteri barunya. Dan dari apa orang terdekat bercerita, isteri baru dia ini seorang yang pengongkong. Poor to my ex-brother in-law sebab dia ini memang jenis baik hati sangat. Hurm, masalah macam ini banyak aje berlaku diluar sana. Perceraian ibu bapa menyebabkan anak-anak terabai dan aku dapat lihat sendiri perkara ini berlaku pada anak saudara aku. Entah bila anak saudara aku itu akan dapat hidup normal seperti orang lain kerana perkahwinan kedua kakak aku tidak mendapat restu emak dan ayah aku. Life is so complicated!!!

Monday, March 28, 2011

Photo Hari Bahagia Pasha Ungu

Bersesak-sesak dengan jurugambar yang mahu merakamkan detik bahagia pasha ungu..Orang femes nak kahwin pun susah ye...hehehe

Kira macam keluarga pengantin belah lelaki tunggu masa untuk masuk ke rumah pengantin perempuan..=))
sama cantik sama padan..weee

 

~hepy nya orang baru kahwin nie~

Daripada apa yang aku baca, okie bekas isteri pasha nie pun datang ke majlis tersebut dengan ditemani kekasih dia. Tabahnya dia..huhuhu

Saturday, March 26, 2011

kemajuan tanpa kusedari...+ Tahniah buat Pasha ungu & Adelia

Hiii...malam ini aku menulis blog buat pertama kalinya di atas katil di dalam bilik aku. Ini bermakna rumah aku dah ade streamix tanpa aku tahu. Sampai rumah pagi tadi dalam pukul 4.30 pagi dari Batu Pahat my big bos a.k.a ayah aku terus on lappy die..ops,ayah dah beli laptop rupenye. Dia buka facebook di pagi hari..har3..like daughter like father pepatah ini dah jadi terbalik sebab anak yang ajar ayah main fb!! Ingatkan guna broadband adik aku, tapi dengan pantasnya my daddy cakap"guna streamix lar". Terus aku berlari pergi dekat telifon rumah nak check kebenarannya,waa dengan gumbiranya mata aku telah sahkan kebenaran itu. So, sekarang dah tak payah berebut nak guna broadband nan satu adik aku tue. Dengan streamix segalanya mudah...=)).
Alang-alang aku dah buat post malam ini, aku nak ucapkan tahniah buat Pasha ungu dan bakal isterinya Adelia akan melangsungkan pernikahan mereka esok..Congratulation ye!! Esok aku nak cari gambar dan video pernikahan mereka sebab aku memang minat dengan Pasha ni..hehehehe.He is one of my peberet singer okess...

Friday, March 25, 2011

[Ketidak][tenangan][yang][melanda][diriku!!]

Lama aku tidak menulis coretan hati aku kat sini dek kesibukan yang melanda. Macam-macam perkara yang masih tidak dapat aku siapkan seperti projek tahun akhir aku, projek subjek, dengan program universiti yang kau masuk dan lebih-lebih lagi aku masih tidak mendapat tempat untuk praktikal( dah dapat JKR tapi masih mencari syarikat swasta). Ikutkan hati rasa macam tak dapat nka siapkan semua perkara dalam masa terdekat ini, tapi aku dah masuk sem akhir ni mana boleh nak tangguh kerja itu semua. Kalau tidak, sila repeatlah cik nora sayangku oii..nonono!!! 4 tahun aku dekat sini dah rasa muak nak mampus apatah lagi nak tambah lagi satu sem??Tidak sama sekali. So, walau macam manapun semua kerja nie mesti kena siapkan juga sebelum due datenya. Hasrat hati nak balik dah berminggu-minggu tapi asyik tertangguh dengan perkara-perkara yang tidak diduga seperti presentation asyik tertangguh dan juga dengan test yang berturut-turut tiap-tiap minggu. Rindu nye nak lepak-lepak kat umah dan main dengan anak-anak saudara aku kat sana tue. Nak berusaha untuk balik jugak.Mak!!!saya mau pulang......

Sunday, March 20, 2011

Nichkun 2p.m. berasal dari thailand!!!!

Aku memang hantu korea dan minat band2 dari sana seperti Super junior, Shinwaa, 2p.m, Shinee, FT island, Wondergirl, girl generation dan sebagainya lah. Paling aku suka tengok game show dari korea sebab selalu jemput artis-artis dari band2 femes nie..dulu aku tengok star king, pastu Star Golden bell, Strong heart dan juga Oh!My School..semua game show nie akan buat aku macam orang gile sebabnya aku akan ketawa tiba sambil tepuk-tepuk tangan atau tepuk meja.
Nak dijadikan cerita,malam tadi aku jalan-jalan kat youtube mencari-cari game show dari korea yang aku tak pernah tengok dan tiba-tiba aku terjumpa satu temubual kumpulan 2p.m di thailand. Dan yang buat aku terkejutnya bila nichkun dari 2p.m tue faham apa yang orang thailand cakap dan boleh bercakap balik dalam bahasa korea.
nichkun(profile dia)
Then aku cari lagi pasal dia barulah aku tahu rupa-rupanya dia berasal dari thailand!!! Mungkin aku orang yang paling lambat tahu kot, aku yakin housemate aku yang lagi hantu korea dari aku mesti tahu. Tapi dia balik kampung dan mungkin hari ini baru balik rumah sewa kami balik kot, tak sabar nak bercerita dengan "AIN"..hehehe. Orang thailand boleh jadi kegilaan ramai di korea!!OMG betol kan...Dia boleh menari tarian korea and fasih bercakap bahasa korea sekarang..ini video yang aku jumpa semalam "nichkun". Bila aku jumpa pasal dia malam tadi aku terus kagum dengan dia sebab dia boleh survive kat korea sorang-sorang tanpa keluarga..hehehe.


Chansung
Tapi dalam 2p.m tue aku paling minat chansung sebab die comey...arrghh..so cute!.




2PM

p/s:update gedik untuk hari ini ye.

Wednesday, March 16, 2011

Awan radioaktif bergerak ke Tokyo

Situasi di Jepun sekarang amat membimbangkan ekoran daripada letupan  di stesen tenaga nuklear Fukushima yang menyebarkan radiasi ke udara. Letupan di loji nuklear ini berlaku disebabkan tsunami yang melanda Jepun baru-baru ini. Perkara ini amat merbahaya jika radiasi ini terus tersebar ke seluruh kawasan tempat kerana radiasi boleh membunuh dan mengubah sel badan manusia yang menyebabkan penyakit barah orang yang  terdedah kepadanya. Lepas satu, satu bencana menimpa Jepun. Aku amat bersimpati pada nasib yang menimpa mereka terutamanya kanak-kanak yang tidak menyedari apa yang sedang berlaku pada negara mereka. Menurut kosmo hari ini, "awan radioaktif kesan daripada siri letupan di stesen tenaga nuklear Fukushima dibimbangi akan sampai ke ibu negara Jepun iaitu Tokyo. Amaran itu dikeluarkan selepas kerajaan Jepun semalam membuat pengumuman bahawa radiasi dari loji nuklear milik Syarikat Tenaga Elektrik Tokyo (TEPCO) itu kini merupakan ancaman terhadap nyawa manusia."

Tuesday, March 15, 2011

Dalam Kesamaran

Tajuk tak ada kaitan langsung dengan gambar..hahaha..Hari ini tiada bebelan khas yang ingin di sampaikan kepada diri sendiri just buat post sambil lewa saja. Hurm, sometimes aku terfikir macam manalah suatu hari nanti bila aku dah ada anak-anak then dia orang baca blog aku nie??mesti dia orang ketawakan mummy dia orang nie nanti...cewwah dah pasang hajat nak suruh anak-anak panggil mummy nanti tue, ayah dia orang mesti panggil daddy...hik3.Okey aku stop sebelum aku melalut lagi panjang...daaaaa.

Cinta dan masalah???

Sesi aku meluahkan pendapat aku di blog aku sendiri.So, apa-apa yang diperkatakan disini tiada kaitan khas dengan sesiapa yang tengah bernafas dalam udara yang semakin tercemar diluar sana. Sudah lama aku perhatikan, amati, survey dan yang seumpama dengannya tentang sikap pasangan yang bercinta diluar sana. Sudah tentu perkara ini tiada kaitan dengan aku sebabnya aku belum pernah bercinta..teeet!
Dalam banyak-banyak perkara yang aku pernah lihat dan perhatikan, aku tertarik dengan satu perkara yang sering terjadi dalam perhubungan sepasang kekasih ini.
Mengongkong yang melampau dan pasangan begini aku namakan sebagai "bangang". Ops,sory terkasar bahasa sikit.Kenapa aku kata pasangan ini pasangan yang bangang?hahaha,meh aku explain pendapat aku yang masih mencari cinta ni dan tidak berpengalaman ini. Pertama sekalinya bangang itu ditujukan kepada pihak yang mengongkong itu, baik lelaki mahupun perempuan. Eii, korang mesti rimaskan setiap apa yang kita hendak buat tersekat lebih-lebih lagi aktiviti yang kita suka buat seperti tengok wayang dengan kawan, shopping dengan kawan mahupun keluar jalan-jalan dengan kawan. Bagi aku pihak yang mengongkong melampau itu terlalu selfish dan berfikiran sempit serta tidak percayakan pasangan masing-masing. Cubalah korang yang berfikiran begini memberi sedikit ruang kepada pasangan anda untuk mereka membuat aktivti yang mereka gemari,tetapi selagi pasangan anda tidak membuat onar kepada pasangan masing-masing lah kan. Memang tidak dinafikan lelaki lebih bersifat protective kepada pasangannya tetapi jangan ter over protective sehingga membuatkan pasangan anda merasa bosan dengan kehadiran anda dalam hidup mereka. Dan wanita yang dapat bertahan dengan lelaki sedemikian amatlah hebat dari pandangan aku kerana mampu bertahan dengan tekanan jiwa sepanjang masa. Selaian daripada itu, yang paling obviuos dalam sesuatu perhubungan adalah perempuan tersangat-sangat mudah cemburu atau lebih tepat cemburu buta kot. Kadang-kadang cemburu perempuan terhadap pasangannya sangatlah tidak berasas dan mengada-ngada. Malaslah aku nak komen panjang-panjang tentang permasalahan cinta ini kerana aku belum ada pengalaman yang mendalam dalam hal-hal begini. tapi harap-harap kalau aku bertemu jodoh suatu hari nanti, minta dijauhkan dari semua permasalahan ini dan bertemu dengan pasangan yang ideal buat aku..amin...

Monday, March 14, 2011

Pasha Ungu Feat. Adelia - Penghujung Cintaku

Tengah-tengah malam aku memang suka layan video-video lagu dari penyanyi kegemaran aku seperti bruno mars, ST12, ungu dan banyak lagilah. Kira macam video walking at night lah...hahaha. Dan yang aku tak pernah miss adalah mencari video-video baru kumpulan ungu disamping niat hati nak tahu perkembangan terbaru pasha yang bakal bernikah dengan Adelia 27 march ini. Dah dekat dah dan yang sweetnya mereka berdua ada duet satu lagu bersama dengan tajuk "Penghujung Cinta" maksud yang amat mendalam tue. Dalam erti kata lain mereka mahu hidup semati bersama dan merasakan inilah cinta sejati buat mereka berdua terutamanya buat pasha yang pernah mengalami kegagalan dalam perkahwinan pertamanya dulu. Aku pun mendoakan kebahagian Pasha bersama Adelia. Boleh tahan juga suara Adelia ini walaupun asalnya dia bukan lah penyanyi. Nampak saya dah terjiwang dilarut malam tadi. Okeylah korang layanlah video lagu mereka berdua ini ye dan aku juga sertakan sekali lirik lagu "Penghujung Cintaku" ini.



video


Penghujung Cintaku
berakhir sudah pencarian cintaku
jiwa ini tak lagi sepi, hati ini tlah ada yang miliki
tiba diriku di penghujung mencari cinta
diri ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri
aku akan menikahimu, aku akan menjagamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
aku akan menyayangimu, ku kan setia kepadamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
tiba diriku di penghujung mencari cinta
hati ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri
aku akan menyayangimu, ku kan setia kepadamu (kepadamu)
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
wooo aku akan menikahimu, oh aku akan menjagamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
nananana nananana nananana nananana
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
seumur hidupmu [4x]

Sunday, March 13, 2011

Main badminton di waktu malam

Main badminton sambil ditemani cahaya bulan yang dipagar bintang..cewwah ayat nak kasik klasik je lebih. Tadi dalam sejam lebih jugak aku main badminton dengan budak rumah aku depan rumah kami tadi, sebab kebosanan yang melampau hari ini kerana tiada aktiviti yang menarik yang dibuat sepanjang hari ini. Tengah menaip nie pun penat ditangan tak hilang lagi tapi dah wangi ye sebab dah mandi dah..=). Kalau ada masa nak gi lawan badminton dengan Lin Dan lah, tapi aku kena check schedule aku dulu lah(waaa,bukan dia yang busy tapi aku kot)..muhahaha. Berat badan aku dan bertambah secara tiba-tiba hari tue, sekarang ini aku dalam proses diet sebab nak maintain berat badan yang sememangnya dag berat dan lagi bagus kalau boleh kurangkan lagi. Sebab itu lah aku main badminton selalu, asal kira macam exercise jugaklah kan, nak jogging aku memang malas sikit..huhuhu. Takpe2,main badminton pun keluarkan peluh jadi badan pun sihat dan cergas. Okeylah, esok aku still takde kelas tapi ada meeting untuk satu program Universiti yang aku join iaitu"Sustainability". I jadi AJK gitu(niat hati nak tarik diri tapi dah terlambat), so makin bertambah bebanan di jiwa ini. Tata,byebye..nak melayan movie dulu lah camni..

Saturday, March 12, 2011

Jimmy Shanley menanti isterinya pulang selepas menfailkan nusyuz di mahkamah

 Nursuhaila Eliani Suhaimy, 25 iaitu isteri kepada jimmy keluar daripada rumah selepas 20 hari perkahwinan mereka. Ini bermakna semenjak daripada itu mereka tidak lagi tinggal sebumbung walaupun isterinya sekarang sedang mengandung 5 bulan. Erm, macam masin je mulut aku nie, bukan aku mendoakan keruntuhan perkahwinan mereka tapi sewaktu mereka berkahwin aku sudah mengagak perkara ini akan berlaku. Aku bukannya pakar tilik nasib..hehehe..tapi perkahwinan mereka seperti bukan cinta sama cinta tapi lebih kepada aturan emak Nursuhaila Eliani Suhaimy tue dengan jimmy sebab mereka lebih rapat berdua.
Tapi tadi aku terbaca tentang jimmy yang membuat persiapan menanti anak sulungnya seorang diri kerana ketiadaan isteri disisi. Bayangkan seorang lelaki menunggu isterinya pulang kepangkuan untuk sama-sama menanti saat bahagia sambil melengkapi keperluan bayi tanpa kehadiran isteri disisi. Macam sadis je bunyinya dan seakan-akan dalam novel. Tapi sehingga ke hari ini aku masih tertanya-tanya kenapa isteri dia sanggup keluar dari rumah dan menjauhi jimmy??adakah dia merajuk disebabkan kesalahan jimmy atau sebaliknya?Apakah yang telah berlaku sebenarnya? Aku bukanlah nak jadi hakim menyalahkan sesiapa dalam hal ini tapi aku harap mereka jumpa penyelesaian terhadap permasalahan mereka..Amin...
Hurm,mungkin Allah sedang menguji mereka kan, aku doakan yang terbaik buat kedua-dua pihak. Korang boleh baca berita sepenuhnya dikosmo hari ini ye.

Sudah terokai Hikayat Merong mahawangsa!

First of all, aku bersimpati pada mangsa tsunami di Jepun yang mengalami earthquake pada skala 8.9 magnitude. Harap2 semuanya kembali pulih seperti sedia kala dengan segera dan kepada pelajar2 kita disana, diharapkan anda semua selamat.

Aku dan budak rumah aku baru je balik menonton cerita Hikayat Merong Mahawangsa lakonan Stephen Rahman Hughesdan beberapa pelakon melayu seperti ummi nazeera,jehan miskin, Khir rahman dan lain-lain. Erm,cerita ni not bad lah adalah nampak unsur2 kecanggihan untuk ketegori filem melayu yang boleh dibanggakan. Penggunaan bahasa melayu oleh Stephen pun boleh diterima hawa telinga kita. So, for standard filem melayu cerita ni aku bagi dalam 4 bintang...huhuhu...Apa2 pun, tahniah pada KRU yang berjaya menerbitkan cerita yang hebat begini dibawah arahan yusry KRU sendiri.Keep it up dude..=))
Kepada yang belum menonton lagi cerita ini, pergi lah cepat ke panggung ye sementara cerita ini masih terhangat dipasaran....oh yeah...har3





Friday, March 11, 2011

Anakku bukan anakku!!

Ops,ini bukan cerita indonesia anakku bukan anakku itu ye. Post kedua malam ini adalah kisah benar tentang anakku bukan anakku..teng teng teng(musik suspen sedang diputarkan).
Hahahaha..takdelah. Tadi aku ada terbaca satu entry di yahoo page tentang temubual bersama bekas suami Daphne Iking iaitu Ryan Chong Yiing Yih. Menurut Ryan, mereka bercerai disebabkan Daphne atau nama islam Dahlia  (baca sini) telah curang dengan lelaki lain iaitu Darren Choy Khin Ming sepanjang tempoh mereka masih sah suami isteri. Sehinggalah Ryan mendakwa anak yang dilahirkan Daphne iaitu Isobel bukan anak kandungnya, tetapi anak Daphne dengan Darren. Malah dakwaan itu dibuktikan dengan ujian DNA yang dilakukan oleh Ryan secara diam-diam. Sedih kan, anak yang kita sayang selama ini tiba2 sebenarnya bukan anak kita. Mesti hancur hati dia time tue dan serba salah, kerana anak kecil itu tak bersalah dan tak tahu apa-apa. Korang boleh baca sendiri tembual Ryan ini di sini. Tak silap aku kes ini berlaku dalam tahun 2008 dan sekarang Daphne pun dah kahwen lain kan. Tapi time aku baca temubual tue aku rasa kasihan pada Ryan  time ayat dia yang ini:

"I cried for days after finding out her DNA was not mine. It was tough. I got the results in August 2008 – at the time when we were trying to decide whether we wanted to carry on with the marriage.
At that time, I could not let Daphne know that I knew the child was not mine. And I had to come home every night and look at the child and think: "Do I leave you? Do I not leave you?" It was a very tough two months."

Thursday, March 10, 2011

Saya tak tahu main bola tapi sangat minat sama David Beckham!


Mood hari ini nak share tentang pemain bola sepak luar negara yang paling aku minat sejak bertahun dulu. Ramai orang kata dia bukan pandai main bola sangat cuma lebih kepada popular kerana berkahwin dengan artis iaitu victoria bekham atau juga dikenali sebagai Posh Spicegirls. Ah, tak kisah lah yang penting dia ada karisma ,segak, kaya dan keluarga yang bahagia..hehehe..Aku suka mengikuti perkembangan dia tapi bukan kearah dia sebagai seorang pemain bola sepak, tapi dia lebih kearah kehidupan dia. Ramai yang tahu dia mempuanyai 3 orang lelaki Brooklyn, Romea, Cruz dan yang terbaru isteri dia,victoria sedang mengandung 4 bulan iaitu anak ke-4 mereka.  Tadi aku ada terbaca tentang victoria yang sudah scan anak dalam kandungannya secara 4D(wah2) dan hidung anaknya itu mirip dia, dengan teknologi segalanya boleh!.
Selain itu,bagi aku Beckham kelihatan seperti ayah yang penyayang sebab aku pernah baca ada satu artikel tue menulis tentang dia yang sanggup menunggu sendiri anak sulungnya, Brooklyin dihari pertama persekolahan brooklyn dulu walaupun dia sibuk dengan jadual latihan bola sepaknya. Maksudnya sibuk2 juga,tetapi keluarga tetap diutamakan.
Walaupun dulu dia pernah dikaitkan dengan skandal seks dengan seorang pelacur,tetapi dia berjaya mengekalkan perkahwinan dia dengan victoria. Mungkin dia tak bersalah or maybe yes..dia sendiri yang lebih tahu kan2..huhuhu...
Yang paling aku benci dengan dia adalah------>Dia ada koleksi kereta yang banyak!!sebenarnya lebih kearah jeles ye, bestnya kalau dia bagi kereta tue kat aku, sebijik pun jadilah..hehehehe..okeylah that all,bye2 beck.



Banyak mimpi pelik akhir-akhir ini(-_-)"

Hurm, entah kenapa semenjak dua menjak ini aku asyik mimpi yang pelik-pelik je.
Macam malam tadi aku mimpi ada sorang lelaki ni duk sibuk nak tindikkan telinge aku yang dah sedia bertindik, siap darah-darah lagi sebab dia guna pisau. Aku pun tak tahu kenapa,tapi dalam mimpi tu aku biarkan aje dia buat camtu macam tak sakit plak. Pastu, sebelum-sebelum nie aku mimpi aku kena lawan hantu dan orang yang di rasuk hantu..Ntah macam mana kononnya dalam mimpi tue aku terer bab2 camtu siap baca2 ayat Al-Quran lagi tue..huhuhu. Orang kata mimpi tue mainan tidur kan, tapi aku ni  kadang-kadang boleh dapat mimpi yang sama je walaupun jarak mimpinya jauh2. Hopefully malam nie tidur aku didatangi mimpi yang indah lah plak...okeylah..nunite semua!!!=)

Tuesday, March 8, 2011

"MARIMAR"

Cerita bersiri filipina yang dimainkan diTV3 pada pukul 3-4 ptg dari hari isnin hingga hari khamis. Cerita ini dilakonkan oleh Marian Rivera(marimar) dan kekasihnya Dingdong Dantes(sergio). Dalam cerita ni marian dan dingdong suami isteri dan di realitinya mereka pasangan kekasih yang sweet sangat. Aku tak lah mengikuti cerita ini setiap hari just kalau berkesempatan dan rajin aku akan tengok tapi setiap kali aku tengok mesti feel habis sebab heroinnya cantik dan hero nya hensom sangat!..Cerita dia pun menarik sebab perwatakan marimar dalam cerita ini sangat comel dan childish. Budak rumah aku ni tak pernah miss tengok cerita ni,so kalau aku nak tahu apa2 just tanya dia je. Kat youtube dah ada cerita ni sampai habis, tapi yang sayangnya tak ada subtitle ler plak. Cerita nie panjang kot, sebab banyak konflik yang berlaku dalam hidup marimar bersama sergio. Korang layan cerita nie x??Admire giler dengan kecantikan marian rivera nie,dia anak mix dimana mak dia orang filipina and ayah dia orang spain kot kalau tak silap. Tapi parent dia dah bercerai semenjak dia berumur 2 tahun lagi.  Kalau korang cari dekat youtube tue banyak sangat pasal marian dan dingdong nie macam mereka buat persembahan menari,menyanyi dan macam2 lah.





Monday, March 7, 2011

I'm Nina

Nina si budak cute yang petah bercakap serta bijak. Siapakah budak ini? hihihihi...nina adalah anak kacukan jepun dan english...Emaknya yang berbangsa jepun bekerja sebagai jurujual insurans(something like that) dan ayahnya orang texas bekerja sebagai guru di sekolah menengah di jepun. Mereka sekarang menetap di jepun dan nina berusia 6 tahun. Macam mana aku kenal nina?? Sebab ayah dia, Geof telah memuatkan banyak video2 Nina di youtube semenjak dari nina baby lagi sehinggalah sekarang. Sebenarnya dia buat begitu untuk memudahkan family dia yang jauh di Amerika dapat melihat nina membesar.
Ini penerangan dari ayah nina yang aku ambil dari laman youtube die:


I'm a doting father who teaches at a high school in Japan. I originally uploaded these videos mainly so my family and friends in the U.S. could see how Nina is progressing through life, but since then Nina has made new friends from all around the world.
Thanks to kawaiifull for making the great banners!
メッセージは日本語でもOK



Nina fasih berbahasa jepun dan dalam proses mempelajari bahasa inggeris dari ayahnya. Walaubagaimanupun dia tetap memahami percakapan ayahnya kerana semenjak dari kecil ayah dan ibunya mempersetujui untuk bercakap dalam bahasa masing2 dengan nina iaitu emaknya bertutur dalam bahasa jepun dengan nina dan ayahnya menggunakan bahasa Inggeris.
Bertuah kan nina...=)). Hubungan nina dengan ayah yang dipanggilnya papa sangat rapat kerana mereka sering menghabiskan masa bersama-sama dan ayahnya tidak akan melepaskan peluang untuk merakamkan aksi2 nina ketika mereka bersama....Waaa,aku sangat minat mengikut perjalan nina youtue..Kalau korang nak tengok sila lah lawat youtube nina ini.


nina



Geof and Akiko (papa n mama nina)

Hawaii Wedding and Honeymoon 


p/s: Korang tengok lah gelagat nina di youtube. Sangat-sangat comey dan terhibur dengan gelagat nina yang bersahajatue.

Sunday, March 6, 2011

Siapakah pemenang Raja Lawak Musim ke 5???

Hurm...aku sekarang masih mengikuti lagi Raja Lawak musim ke 5 nie..Raja Lawak musim yang sebelum2 nie aku x tengok sangat, tapi yang musim ke 5 nie aku susah nak miss sebab aku suke tengok pengacara dia johan dan zizan serta juri dia David teoh yang selalu memberi komen secara berpantun tp Baby face dan aflin shauki pun best juga...ahaaaiii...
So sekarang dah tinggal lagi 4 peserta, 2 berkumpulan dan 2 peserta solo. Aku paling suka man sebab dia berbadan besar dan bila dia buat lawak nampak cute sangat...hahahaha...Yela kan, badan macam gangster tapi berjiwa pelawak...Vote tuk man!!
Man

Then lepas man aku minat nazmi!!Arghh,aku lupe2 lagi....itu trademark dia yang paling digemari kan2??Nazmi nie kembar david teoh opps!!bukan2...tapi saudara belah nenek angkat adik tiri belah ayah punye jiran punya kakak..bla..bla..bla...ah,aku tipu tipu lagi..kih3..Sebenarnya muka je ada iras sikit-sikit,mereka tiada hubungan terlarang darah ye.
Nazmi

Seterusnya kumpulan Balas dan R2. Dua-dua kumpulan nia aku suka secara adil sebab kadang-kadang lawak dia orang tak menjadi(kritikan membina yop)..hehehe..Kumpulan balas nie suka sangat buat lawak lucah, tue yang kadang2 aku menyampah walaupun dia orang nie pun boleh tahan lawak jugak lah. Kalau kumpulan R2 tue aku suka sebab abang dia pandai melawak, yang si adik kurang sikit lah...


R2

                                                                            Balas                                                                             

So, kalau korang nak baca profile semua peserta secara detail sila pergi ke laman web astro ini ye.
Okeylah...sampai ketemu lagi...tata~~

Thursday, March 3, 2011

Sesi lepas tekanan...

Waaa....sepanjang minggu nie tak ade progress pun dalam sebarang kerja yang mesti di siapakan. Salah siapa??Salah kan diri sendiri jelah. Yang duk asyik mengadap laptop 24 tu nape!! Projek2 yang harus disiapkan pun macam terabai je padahal dah nak kena submit next week nie..haddoyyai mati macam nie woo. Kerjanya berkumpulan tapi sebab kena pergi site dan temubual orang yang bertanggungjawab tulah yang menjadi susahnya. Nak deal dengan orang sana lah, dengan orang sini lah...aarrrhhh. Tengok kumpulan lain dah tengah ada yang buat dan lawat site buat aku jadi takut. Tapi aku tak tahu macam mana nak handle...huhuhu.
Banyak perkara yang berlegar-legar dalam diri tapi tak dapat nak diluahkan. Aku memang jenis memendam apa yang aku rasa sebab aku tak suka meluahkannya dan membuat orang tidak selesa dengan aku. So aku harus pendam dan lupakan apa yang aku rasa. Apa aku melalut nie??
Dah2 cik nora,back to normal okay~~~

Okay,sebab dah okay maka aku nak bercerita tentang apa yang aku tak sabau nak tengok. Korang tahu apa yang aku nak tengok?? Aku nak tengok Maharaja Lawak yang bakal ditanyangkan 1 april nanti. Pertandingan diantara peserta2 yang pernah masuk raja lawak sebelum ini. Antara pesertanya adalah Yus & Tauke, Johan & Zizan, Nabil, XN3, Sepah, Jihan, Amir, Kecik & Idlan dan Alex. Yang pastinya zizan dan johan akan jadi juara...hahahaha(gelak jahat). Rancangan ini akan disiarkan di astro warna ye, bagi siapa2 yang belum ada pakej ini lagi sila langgan dengan segera untuk bergelak ketawa bersama-sama...hahahha..

Tuesday, March 1, 2011

"My princess"

Assalamualaikum dan salam sejahtera..Bertemu kembali bersama saya cik nora di blog gelabah ini. Hari ini kita akan membincangkan topik yang sedang hangat diperkatakan....muhahahha
Saje je nak merasa jadi pengacara sekejap..

2, 3 hari nie aku asyik bercerita tentang artis je..Tentang aku diabaikan, kesian kat diri aku nie. Di anak tirikan diri sendiri! Erm, aku sekarang tengah membazirkan sisa2 hari aku dengan menonton drama korea..Lepas satu, satu pastu sambung lagi dan lagi dan lagi...hehehe..latest aku tengah melayan cerita "my princess", cerita ni di download oleh kawan aku. Cerita ni sweet sangat..watak utama perempuan comey sangat macam aku  then lelaki tu korang semua mesti kenal pelakon Autum in my heart dulu tue kan..haah,dialah. Hensom sangat2, paling aku minat tang mata dialah.Ouh,tergoda..hehehe Okaylah..nak sambung tengok cerita dulu..tata..




Monday, February 28, 2011

Maria Farida dah putus dengan Shah Jaszle

Hubungan dia orang nie memang penuh dengan kontroversi kan. Dimulakan dengan gambar berpelukan dia orang berdua dan seterusnya pengakuan cinta namun akhirnya putus jua. Yang terbaru shah jaszle ni dikaitkan ada hubungan cinta dengan Neelofa selepas gambar meraka berpelukan tersebar. Neelofa juga telah ditemuramah di Melodi minggu lepas dan menafikan kenyataan tersebut malah dia turut menyatakan bahawa Maria Farida ada menelefon dia dan Shah Jasle untuk memastikan sejauh mana kebenaran gosip tersebut.
Bagi aku, Maria Farida memang patut cemburu disebabkan perbezaan faktor usia mereka. Shah Jaszle yang popular dengan drama Asrama itu masih muda dan masih belum puas berseronok..huhuhu.
Korang boleh baca gosip ini dengan lebih detail di Beutiful nara okey..

putus sudah..

p/s:Apa-apa pun korang jangan lak boikot cerita asmara dua yang bakal ditayangkan d TV3 tak lama lagi..hehehe...

Sunday, February 27, 2011

Alhamdulillah Daphne Eleanor Iking masuk islam

Bertambah lagi umat Islam dimuka bumi ini. Mungkin aku rasa setiap hari memang ada saje orang yang masuk islam, tapi tidak dihebohkan kerana mereka bukan public figure. So, bila daphne yang menggunakan nama Dahlia sebagai nama islamnya, memeluk islam mestilah dihebohkan kerana dia dikenali ramai. Dia telah memeluk islam pada 8 januari 2011 dan berkahwin dengan lelaki Muslim bernama Azmi Abdul Rahman. Apa2 pun lelaki islam yang mengahwini daphine dapat membimbang dia ke jalan yang benar dan menjadi muslimin yang sempurna...amin...






Daphne dan suaminya

Berita seterusnya...hahahaha
Sarah Raisudin dah sah bergelar isteri kepada shuib kumpulan sepah raja lawak semalam. Meraka dinikahkan sendiri oleh ayah sarah iaitu Raisudin Hamzah. Pasangan pengantin baru ini sangat secocok. Semoga perkahwinan mereka kekal selama-lamanya dan dikuniakan anak yang ramai.

Saturday, February 26, 2011

Siapa kenal Awi Rafael??

Ini adalah penyanyi yang baru aku kenali menerusi lagu "Pulanglah"..
First time dengar lagu tue aku terus tertarik dengan lagu tue..Wah2,blog aku ni dah jadi blog promote artis lak..hahahaha..ape2 jelah, asal den bahagio.
Dari apa yang aku tahu dia berumur 24 tahun dan tinggal di Singapura dan emaknya orang johor manakala ayahnya orang Indonesia..Nak tahu lebih lanjut boleh lawat facebook dia "Awi Rafael".
Dia pernah merantau ke luar negara, Australia tak silap aku untuk mencuba nasib dan menimba ilmu dalam bidang nyanyian di sana. Di post aku kali ini aku nak share link lagu yang dia nyanyikan sambil main piano, aku tak sure tajuknya tapi tak silap aku "Bila aku jatuh cinta"..
Lagu "Pulanglah" selalu diputarkan diradio..so korang boleh dengar diradio atau pun search kat internet k..
Enjoy this one for a romantic evening~~"Bila aku jatuh cinta"



p/s:aku nak upload video tue kat sini tapi same problem..proses upload sangat lembab petang ini...huhuhu