Saturday, March 12, 2011

Sudah terokai Hikayat Merong mahawangsa!

First of all, aku bersimpati pada mangsa tsunami di Jepun yang mengalami earthquake pada skala 8.9 magnitude. Harap2 semuanya kembali pulih seperti sedia kala dengan segera dan kepada pelajar2 kita disana, diharapkan anda semua selamat.

Aku dan budak rumah aku baru je balik menonton cerita Hikayat Merong Mahawangsa lakonan Stephen Rahman Hughesdan beberapa pelakon melayu seperti ummi nazeera,jehan miskin, Khir rahman dan lain-lain. Erm,cerita ni not bad lah adalah nampak unsur2 kecanggihan untuk ketegori filem melayu yang boleh dibanggakan. Penggunaan bahasa melayu oleh Stephen pun boleh diterima hawa telinga kita. So, for standard filem melayu cerita ni aku bagi dalam 4 bintang...huhuhu...Apa2 pun, tahniah pada KRU yang berjaya menerbitkan cerita yang hebat begini dibawah arahan yusry KRU sendiri.Keep it up dude..=))
Kepada yang belum menonton lagi cerita ini, pergi lah cepat ke panggung ye sementara cerita ini masih terhangat dipasaran....oh yeah...har3





2 comments:

Sylmeena Hamzah said...

Best eh? Eeee, tak sabarnyee nak tgk! :))

nOra said...

tapi cerita ni lebih kepada aksi perang2 lah...hu3..sometime girl xsuke sgt cerita camni kot..hehee