Friday, February 18, 2011

Kenapa Lelaki mesti disuruh??

KENAPA???
Persoalan itu ditujukan kepada lelaki lah...
Yes aku tahu tak semua lelaki hanya akan buat sesuatu kerja tanpa disuruh, tapi almost guy r like that.
Contohnya, dalam satu projek untuk satu subjek aku kat uni nie mesti campur dengan  boy. Erm, 2 lelaki dan 3 perempuan. So bila GIRLs dah agih2kan tugas dan suruh si boy tue buat part dia orang je, nak tahu apa jadi?? Time kumpul nak bincang apa yang dia orang dah buat nak tahu apa hasilnya----->O=zero.
Oh,so very the tension mak!!huhuhuhu...
Kerjanya simple jelah, just suruh dia orang buat nama group, logo and some sort other simple thing..
Itu dah bersuruh tue, kalau tak suruh maka hasilnya -ve kot. So, kite orang buat report+slide=siap.
Nak suruh bagi gambar masing2 pun nak kena cakap banyak kali barulah diemailkan.
Haduyyai, manyak menci itu siakap, eh sikap lah.
Banyak lagi lah perkara yang lelaki tak akan buat kalau tak bersuruh. Meh aku senarai sikap2 yang biasa aku temui baik orang sekeliling aku mahupun ahli keluarga aku sendiri:
  1. Tak akan basuh pinggan sendiri kalau makan kat rumah kalau disuruh barulah buat.
  2. Tak akan kemas rumah walaupun nampak sangat berselerak.
  3. Baju2 kotor yang mereka pakai akan ditinggalkan merata rata kalau tak ditegur.
  4. Kalau bab2 kerja dalam kumpulan dah sah2 mereka hanya menunggu arahan tanpa bertindak terlebih dahulu(biasanyalah).
Dah lah..itu je untuk melepaskan kekecewaan untuk malam nie..
Esok mood akan kembali okey ye..



VS


3 comments:

Yanie J said...

LELAKI sekarang kebanyakkannya PEMALAS!! Opssss terlebih sudah..hik

syairahmohdanuar said...

haha.betol sgt post nie :p

nOra said...

@yanie j...betul tue...lazy2 one..huhuhu

@syairah...hahhaa..sokongan anda dihargai...