Thursday, April 9, 2009

org yg mencintai kamu....

1. 0rg yg mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. yang dia tahu dihati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.


2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli!! Baginya yg penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.


3. 0rg yg mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yg tercantik walaupun kamu mungkin merasa berat badan kamu sudah bertambah.


4. 0rg yg mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa yg kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5. 0rg yg mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti "Selamat Pagi", "Selamat Hari Minggu", "Selamat Tidur", "Take Care", dan lain-lain, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dgn kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara berbeza, bukan "aku CINTA padamu", tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6. Jika kamu menyambut hari ulang tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yg kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon utk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


7. 0rg yg mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yg dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yg kamu sendiri sudah melupaknnya, krn saat itu ialah sesuaitu yg berharga untuknya. Dan saat itu, matanya pasti berkaca kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


8. org yg mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yg kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yg kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata0-katanu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yg kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan?pasti kau lupa, tetapi bkn org yg mencintai kamu.


9. 0rg yg mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam cd milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran -kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.


10. Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon atau untuk bertanya keadaan kamu-krn dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS "good luck" utk memberi semangat kpd kamu.


12. 0rg yg mencintai kamu akan memberikan suatu barabg miliknya yg mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yg biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.


13. 0rg yg mencintai kamu akan terdiam sesaat ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


14. 0rg yg mencintai kamu akan selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


15. Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dgn persekitaran yg boleh membawa pengaruh buruk kpd kamu dan dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar "jauh dimata, jauh dihati?".


16. 0rg yg mencintai kamu sering melakukan hal-hal yg SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dlm sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dgn mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.
No comments: